Zelfs zónder paard, kan je coachen met paarden! Dat heb ik gisteren kunnen ondervinden…

Ik volgde een dagcursus NLP (boeiend!) en bij de eerste oefening moesten we een gesprek voeren met onze buur, in mijn geval een iets oudere dame, die de cursus voor de 2de keer volgde. Het was de bedoeling om op onze manier van vragen en spreken te letten, en het onderwerp was “waarom ben jij hier vandaag?” – toen de dame aan mij die vraag stelde, kwamen we heel snel bij het coachen terecht. Ze was bijzonder geboeid, vond paarden ook zo’n machtige dieren, maar vroeg of ik een oefening rond grenzen stellen kon uitleggen? Dat deed ik met veel plezier, en toen het ging over het bewaken van je persoonlijke ruimte, gesymboliseerd door een cirkel op de grond, kwam er voor haar plots een aha!-moment… en plots riep ze “maar ja, dat is het! Dat is waarom ik hier ben vandaag, nog een keer! Mijn cirkel is te klein!” Zo vertelde ze het bij de evaluatie van de oefening ook, dat ze zo’n mooi inzicht gekregen had en dat ik in mijn gesprek met haar na enkel vragen al meteen tot de kern van de zaak was gekomen! Een mooi compliment… en fijn om te weten dat mijn ervaringen met de paarden, ook mensen kunnen verder helpen wanneer er helemaal géén paarden zijn! Maf 🙂

Interessante post? Deel hem met je vrienden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *