Reacties tijdens en na een sessie met de paarden…

Mijn ervaring met Sylvie en haar paarden was heel positief.Ik mocht in de wei op mijn tempo contact maken met een paard. Sylvie was steeds bij m’n zij. Terwijl het paard snuffelde en me nieuwsgierig opnam was het aangenaam om met Sylvie te praten. Ondertussen hield ze haar paard nauwlettend in het oog en verraste ze me met haar vragen. Ze zijn nog lang blijven nazinderen. Je krijgt misschien geen klare oplossingen maar heel interessante inzichten waardoor je kijk op jezelf opengetrokken wordt.
Dank u voor deze speciale ervaring.
Ik zou het zeker aanbevelen, ook voor mensen die een beetje bang zijn van paarden. Sylvie zorgt ervoor dat je op je gemak bent.

Marie V.

Ruby en Grappa
Ruby en Grappa tijdens een individuele sessie

Oh… ik had dat helemaal niet door, maar ja inderdaad, ik ben van alles en iedereen bang. Ik ben bang van conflict, bang van reacties. Phoeh… dat ik dat nooit eerder gezien heb. Dat niemand me daar ooit op gewezen heeft, heftig!

 

Ik sta er van versteld hoe moeilijk dit is. Ik kan me héél goed behelpen met verbale communicatie, maar nu valt die weg en ik voel me erg hulpeloos nu… hoe pak ik dit aan?

 

 

 

Wat heb ik gedaan? Heel enthousiast verteld tegen mijn dochter en mijn ouders en andere directe omgeving.
Wat heb ik gevoeld? Dat het niet als therapie aanvoelde, eerder een goed gesprek met iemand op dezelfde golflengte in een wei met paarden en dat ik mij in die omgeving en met dat gezelschap veel meer op mijn gemak voelde dan bvb moest ik datzelfde gesprek voeren bij iemand thuis, of bij vrienden. Ik ben mij altijd heel erg bewust van mijn omgeving en de paarden oordelen niet…
Dat jij hun gedrag interpreteerde als rustig omdat ik ook rustig en stabiel overkom, voelde als erkenning, wat ik soms (te veel) nodig heb anderzijds heb ik ook werkpunten gevonden, waar ik graag iets aan zou doen.

Lien K.

Saskia en Fire Light
Saskia en Fire Light

Dit voelt niet prettig. deze oplossing wérkt, we krijgen de opdracht voor elkaar, maar het voelt niet goed. Ik vind dat het paard véél geduld heeft met ons, ik zou dit niet pikken… kunnen we iets anders proberen dat voor hem wél aangenaam is?
 
 
Dit is enorm boeiend. Ik heb hier op 2 uur tijd veel over andere mensen en hun gedragingen en patronen geleerd, maar vooral enorm ook veel over mezelf. Ongelofelijk boeiend!
 
 

Ik vond het zeer aangenaam. Voelde mij direct op mijn gemak en welkom. De oefening die zich aanbood, bemiddelen tussen 2, liep niet zoals gepland, maar heeft me wel doen stilstaan hoe ik er zelf bij stond op dat moment en ook achteraf blijft het nazinderen en kwam ik tot bepaalde inzichten. Blijf rustig, bij jezelf, ga niets forceren, probeer niet te gaan invullen,… Ook naar mezelf toe gaf het mij een zekere rust, zelfzekerheid en moed om verder te gaan met mijn dromen. Op mijn tempo, op mijn manier. Dus niets dan lovend, goed gevoel, super ervaring.

Annaïs H.

 

Zoonlief heeft dat zeker positief ervaren.
Hij vond het heel stoer dat hij bepaalde zaken had aangedurfd! Het paard was heeeeeeeeel groot en hij was klein en toch deed dat paard trukjes voor hem en liep het mee aan het touw, dus zeker een boost voor zijn zelfvertrouwen.
Hij vond het ook heel leuk dat er een bruin paard was!

mama van Faro

 

Wat ik heel belangrijk vond: ik had op geen enkel moment het gevoel om beoordeeld te worden. Je luisterde aandachtig en gaf af en toe impulsen – wat stof tot nadenken. Dat is wat ik verwachtte en dat vond ik goed.
Het werken met de paarden zelf vond ik heel leuk om te doen. Het geeft een nieuwe kijk op zaken, interessant.
Het lijkt met ook tof als een soort teambuilding, met een klein groepje.

Muriël D.