Over mij

Alles gebeurt met een reden

Sylvie en GulpamykEquiMe is ontstaan als een heel logisch gevolg van mijn eigen proces, en is een mooie samenloop van mijn ervaringen als persoon met mijn kennis als paardentrainer.

Ik ben Sylvie, heb reeds meer dan 20 jaar eigen paarden en heb daar een hele transformatie ondergaan: gestart op de klassieke manier maar vrij snel mijn eigen weg gezocht en de puzzelstukjes vielen pas écht samen wanneer ik op een vriendschappelijke manier met mijn paarden om kon gaan.
Toch had ik 1 paard waar ik op vast liep… Ik zocht de oplossingen altijd ergens anders, maar zij heeft me getoond dat ik de antwoorden al al die tijd gewoon wist: ze zaten gewoon in mezelf!
Bij die zoektocht werd ook duidelijk dat pas als ik die antwoorden zou hebben, al de rest ook duidelijk zou worden.
Voor mij is dat zo’n openbaring geweest, dat ik die ervaring absoluut wou delen…!

Vrij snel merkte ik welke invloed mijn paarden op andere mensen hadden, en ben ik op zoek gegaan naar de juiste begeleiding om de coachingtechnieken te verfijnen. Daarnaast zag ik steeds meer en meer de parallellen tussen leerprocessen en trauma-ervaringen bij paarden én mensen, waardoor ik opgedane ervaringen moeiteloos kon omzetten in handvaten.
De feedback die ik krijg is hartverwarmend en ik sta soms echt versteld van mijn collega viervoeters, en wat ze doen, op hun eigen manier.

Benieuwd wat ze over jou te vertellen hebben? Ze gaan aantonen wat jouw werkpunten zijn, en je zou wel eens tot verrassende ontdekkingen en inzichten kunnen komen!

Op mijn eigen ontdekkingsreis werd ik me véél bewuster van wat ik deed, hoe ik dingen deed maar ook (en vooral) waarom ik ze deed…. en dat moest ik dan ook wel terugkoppelen naar de paarden! Wat doe ik met hen, hoe doe ik dat en waarom eigenlijk… en zo kom ik terecht bij positive reinforcement, een drukvrije manier van met paarden werken, wetenschappelijk onderbouwd en ethisch voor mij de juiste keuze! Ik ging aan de slag met mijn paarden, maar ook bij andere paarden boekte ik echt opmerkelijke resultaten! Vooral trauma-paarden met extreme angsten durven op deze manier opnieuw mensen vertrouwen!

Levenslang leren

Wanneer je denkt alles te weten en in je eigen theorie gaat geloven, dan ga je vastroesten aan je eigen oogkleppen… dat je ook na meer dan 20 jaar paarden-ervaring nog steeds véél kan bijleren, is voor mij heel duidelijk. Daarom investeer ik ook graag én veel in opleidingen, lessen, clinics… En niet alles ‘klopt’ voor mij, maar dan haal je er uit wat wél klopt, en bevestigd al de rest enkel waarom jij een andere weg hebt gekozen. Ik heb mijn eigen manier ontwikkeld, en volg dus niet persé de denkwijze van onderstaande lesgevers.

Clinics:
Zensitive group (Noora Ehnqvist)
Clinics en/of lessen van Jossy Reynvoet, Vladimir Mustakerski, Inge Teblick, Janneke Koekhoven, Chris Irwin trainers en vele andere!

Opleidingen:
Intrinzen – Project Proprius (Steinar Sigurbjörnsson)
Panterflow (Kathy Sierra)
CRK Training – pure liberty (Andrea Wady)
Trust technique (James French)
Horseback archery (Vladimir Mustakerski)

Systemisch coachen met paarden (I for horse academy & Ria Verlinden)

Persoonlijke ontwikkeling & coaching:
Persoonlijke ontwikkeling dmv paarden
NLP practitioner
Hartcoherentietechnieken
Dwars door het vergrootglas (Inge Teblick)
Polyvagaal theorie (Très Bien psychologie & coaching)
Trauma te paard (I for horse academy & Martine huurman)
Kudde uiteen – de impact van scheiding (I for horse academy & Martine huurman)

Nog op het programma in 2022:

Verslaving (I for horse academy & Martine huurman)
Overleving van de innerlijke kudde (I for horse academy & Martine huurman)

Sylvie en Tropical op het strand