Workshops

De leerkwadranten

Begrijp hoe de 4 leerkwadranten werken, en wat de impact is. Ik werk zelf voornamelijk met positieve bekrachtiging, en leg graag uit waarom deze methode zoveel krachtiger is dan werken met druk.

Leer hoe clickertraining je vooruit kan helpen, en waarom gewoon een snoepje geven géén goed idee is. Begrijp wat flooding, conditionering, vergiftigde cue’s en trigger stacking is. Leer de valkuilen herkennen én hoe je ze zelf kan ombuigen naar de allerleukste leermethode voor jou en jouw paard.

Ontdek opnieuw de kracht van spelen en ontdekken, en zie hoe de connectie en het vertrouwen bij jouw paard veel groter wordt. Zie het verschil tussen absolute gehoorzaamheid en een enthousiast meewerkend paard.

Kijken naar paarden door de trauma-bril

Begrijp de impact van trauma, zowel bij mens als bij paard. Ontdek de polyvagaaltheorie en herken waar het fout kan gaan, en in welke toestand we ons en/of ons paard zich dan kan bevinden, en waarom een gedrag dan ineens plots anders kan worden. Nieuwsgierigheid zonder trauma opnieuw te activeren. We gaan aan de slag met modellen om de weerbaarheid te vergroten, en paarden zelfzekerder en dapperder te maken, op hun eigen tempo.